Німеччина: статья этого часа

Все статьи, где упоминается Німеччина

womo.ua
55%
528
Рівень щастя: дослідженя виявили, що українські офісні працівники є найменш щасливими
Українські офісні працівники повертаються до роботи, адаптуючись до умов війни. Рівень працевлаштованості громадян зріс втричі від початку повномасштабного вторгнення. Про це свідчать результати дослідження суспільно-політичних настроїв українців, проведеного Gradus Research наприкінці 2023 року. Проте як себе почуває зараз найбільш активна в економічному плані частка населення віком 25-55 років? Якими є їх рівень щастя та пріоритети у житті? Gradus Research провели кроскультурне дослідження серед офісних працівників в Україні, а також у семи інших європейських країнах із найбільшим оціночним показником ВВП: Німеччині, Франції, Італії, Великобританії, Іспанії, Нідерландах та Польщі, і прослідкували ключові тенденції та відмінності.
womo.ua
90%
669
Я пішла з міжнародної компанії, адже на мою країну летять ракети, які сплачуються податками колег: Альона Левицька про життя з чистого аркуша у ФРН
Українці Альоні Левицькій до 24 лютого 2022 року подобалося жити на дві країни. У Німеччині вона будувала кар’єру у міжнародній компанії, а в Україні насолоджувалась відпочинком, завершивши проєкти. Дівчина настільки не вірила у ймовірність повномасштабного вторгнення, що з одягу у Києві мала при собі виключно сукні та взуття на підборах. Виїзд з України був шокуючим, адже поруч з нею були люди, які потребували її допомоги. Перетнувши кордон ФРН, Альона кардинально змінила життя — звільнилась з міжнародної компанії, в якій частина активів належала представникам країни-окупанта. Як наслідок — залишилась без роботи, даху над головою та страхового поліса.
womo.ua
75%
973
«Люби мене не покинь»: в київському театрі «Золоті ворота» покажуть виставу-рефлексію про колективну втрату
«Це колаж реальних історій, які я почула в перший місяць повномасштабного вторгнення дорогою до Франції, а потім і у Франції. Це новини, які ми всі бачили, це свідки, яким вдалося врятуватися, це тотальний колективний біль. До невеличкого містечка Ньор (Niort), у якому я мешкаю й досі, приїхало 300 жінок і дітей із України. Кожна із них мала свою історію, деякі з них опинилися у п’єсі. Мені не хотілося обирати якусь окрему, бо на ті перші місяці ми всі якось стали однією об’єднаною жінкою зі спільним болем. Всі стали однією мамою, яка понад усе турбується про одну дитину, наче уособлюючи в ній майбутнє життя, яке продовжуватиметься або ні. І не завжди зрозуміло — від чого це залежить: від зусиль, обставин або долі», — розповідає про задум пʼєси драматургиня Ольга Анненко. 
womo.ua
81%
622
Багато хто боїться зв’язуватися з українцями через те, що наша людина може в один день повернутися додому: телепродюсерка Євгенія Подафей про непередбачуваність життя у Німеччині
У 2014 році телепродюсерка Євгенія Подафей вже рятувалась з родиною від війни. Тоді вона думала, що повернеться на Донеччину за два тижні. Але її рідне місто і досі в окупації. У березні 2022 року трагедія повторилась знову, але цього разу Женя серйозно розмірковувала: куди їхати з Ірпеня, який окупанти перетворили фактично на острів. З речей у рюкзак, крім ноутбука, влізли лише пара спідньої білизни, пачка гречки та пляшка бальзаму. Решта одягу була на ній. Як тільки дівчина покинула місто, в її будинок відбулось 20 прильотів. А подальші події вже розгортались крутіше, ніж у телевізійних реаліті, які продюсерка створювала для глядачів. Женя випадково затрималась у Берліні, не знаючи жодного слова німецькою та перебуває у ФРН вже півтора року. Про пошуки власного місця за кордоном розкаже героїня проєкту «Як ти ТАМ?» Євгенія Подафей.
DMCA