Німеччина Австрія Іспанія Ісландія Ірландія Італія Сербія Чехія Німеччина Австрія Іспанія Ісландія Ірландія Італія Сербія Чехія

Все життя українців — суцільна боротьба: інтерв’ю із режисеркою Аліною Горловою

Сейчас читают: 204
womo.ua

Аліна Горлова — українська кінорежисерка і сценаристка, заслужена діячка мистецтв України. Її останній фільм “Цей дощ ніколи не скінчиться”, був профінансований Державним агентством України з питань кіно, IDFA Bertha Fund, Doha Film Institute та латвійський кіноцентом.

Фільм мав прем’єру на відомому фестивалі IDFA, де здобув головну нагороду у своїй секції. Стрічка також отримала гран-прі фестивалів Go East (Німеччина), Las Palmas (Іспанія), Festival dei Popoli (Італія), One World Jeden svět (Чехія), Beldocs FF (Сербія), Ice Docs FF (Ісландія), IDA award at Ethnocineca FF (Австрія), спеціальний приз від Current Time TV під час Docudays UA, накращий міжнародний документальний фільм на Social World FF (Італія), Cork FF (Ірландія).

Фільм також отримав визнання в Україні, а саме був нагороджений премією Фелікса Соболєва за вклад в українське документальне кіно та премією українських кінокритиків Кіноколо за кращий документальний фільм 2021 року.

Потрапила у список Forbs 30 до 30, здобула премію «Women in Arts. The Resistance» від ООН Жінки та Українського інституту. Від війни неможливо втекти Коли я знімала фільм про втечу від війни (“Цей дощ ніколи не скінчиться”), я зовсім не розуміла ідею про те, що від війни неможливо втекти.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA