Україна Аргентина Польща Німеччина Південна Корея Швеція Італія Голландія Бразилія Албанія книги українська література Україна Аргентина Польща Німеччина Південна Корея Швеція Італія Голландія Бразилія Албанія

Андрій Курков знову потрапив до довгого списку Букерівської премії

Сейчас читают: 721
womo.ua

Цьогоріч на розгляд Міжнародної Букерівської премії загалом було подано 149 видань. 13 із них увійшли до довгого списку претендентів на нагороду.

Серед них у лонглисті опинився й роман Андрія Куркова «Самсон і Надія». Над перекладом видання англійською мовою під назвою The Silver Bone: The Kyiv Mysteries працював Борис Дралюк.

Сюжет роману ґрунтується навколо подій у Києві 1919 року, коли білогвардійці намагаються вибити з міста радянську владу. Головний герой Самсон втратив батька, проте невдовзі потрапив на службу до міліції, щоб розслідувати злочини справжніх і фальшивих червоноармійців та господарюючих банд.

Розслідування Самсона призводять до непередбачуваних наслідків, йдеться в анотації до роману. Фото: Facebook / Andrei Kurkov Це вже друга книга Андрія Куркова, яка стала номінантом на Міжнародну премію Букера.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA