розвиток читання вибір редакції

5 мовленнєвих помилок, які дуже дратують

Сейчас читают: 946
womo.ua

Ольга Клюєва — філолог, копірайтер, редактор, автор телеграм-каналу Мовна база. Створює якісний контент українською і допомагає іншим переходити на українську Склала перелік найпоширеніших мовленнєвих помилок, які так полюбляють робити українці.

Вони дуже дратують, адже це нетипові слова і вирази для української мови. 1⃣ Вірно сказав, вірна відповідь, вірний шлях, вірний спосіб, вірна смерть Це калька з російської.

У мові наших сусідів дуже багато слів-омонімів, які використовуються на позначення багатьох ознак. В українській мові слово «вірний» означає «той, що не зраджує»  правильно сказав, правильна відповідь, правдивий шлях, надійний спосіб, неминуча смерть 2⃣ Ходив на працю Часто українці, які раніше розмовляли тільки російською, думають, що всі слова, які вони знають, є чисто російськими.

Тому підбирають такі відповідники в українській мові, яких немає в російській. Але в українській мові є слово «робота». Праця — це значно ширше поняття, вона може тривати нескінченно, бо ж праця перетворила мавпу на людину.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA