Україна Срср Україна Срср

Артдует «Vony Razom»: Від кісток до мозку зараз дуже важливо бути українцем

Сейчас читают: 772
womo.ua

В Києві презентували проєкт артдуету «Vony Razom» – Ірина iSky та Павло Зайченко – «Жили-були, живуть і будуть». Це 10 казкових персонажів, які не тільки руйнують стереотипи нав’язані CРСР чи Росією, але й вкотре нагадують, що Україна продовжує боротися за свою незалежність та протидіяти зросійщенню і зараз.  Герої вашого проєкту «Жили-були, живуть і будуть» – це казкові персонажі.

Як обирали – про кого саме хочете розповідати? Ірина: Ми вибрали 10 українських народних казок, саме соціального характеру.

Ці персонажі абсолютно різні й несуть унікальні цінності. Вони показують різницю від тих звичних образів, які нам завжди демонстрували радянські чи західні казки.

Ми також хотіли нагадати й про персонажів, які були спотворені радянською чи російською владою. Ті ж Баба Яга та Ілля Муромець асоціюються саме з «русскими сказками»… Ірина: Але насправді, це не так.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA