Сша Молдавия Статистика психологія жінки дослідження Генасамблея ООН Сша Молдавия

Як на жінок та дівчат вливає тривала війна в Україні: подробиці

Сейчас читают: 975
womo.ua

До річниці повномасштабного вторгнення росіїї в Україну UNFPA, агенція ООН з питань сексуального та репродуктивного здоров’я, провела дослідження і дійшла висновку, що на жінок і дівчат війна наносить руйнівний вплив.

Близько 195000 немовлят народилися в Україні у 2022 році в умовах хаосу війни. Багато майбутніх мам були змушені народжувати в підвалах і бомбосховищах у жахливих умовах.

Для тисяч вагітних жінок, які не мають доступу до основних послуг, пологи тепер пов’язані з додатковою небезпекою. Читайте також: «Хайп на крові»: український бренд презентував камуфляжну колекцію одягу та потрапив у скандал Фонд ООН у галузі народонаселення спільно з партнерами працює над тим, щоб надавати послуги з репродуктивного здоров’я по всій Україні, включно з районами, розташованими поблизу лінії фронту, а також у сусідніх країнах.

Понад третина всіх пологів в Україні у 2022 році – близько 68,500 – відбулися в одному з 51 пологових будинків, які підтримує UNFPA. Читайте також: Жіноча військова медицина: здоров’я захисницям України рятують волонтери Війна та спричинене нею масове переміщення підвищили ризик насильства стосовно жінок і дівчат, зокрема сексуального насильства, експлуатації та наруги.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA