закон ЛГБТ ЛГБТК військові ЛГБТ-спільнота законопроєкт

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про цивільні партнерства: подробиці

Сейчас читают: 157
womo.ua

Законопроєкт про цивільні партнерства для одностатевих та різностатевих пар зареєстрований у Верховній Раді. Про це повідомила депутатка Інна Совсун у Facebook.

Законопроєкт №9103 зареєстровано у Верховній Раді 13 березня. Його співавторами виступили 17 депутатів з фракцій Голос та Слуга Народу. Читайте також: Спільне прізвище для одностатевих пар: влада Естонії ухвалила важливе рішення Як зазначається у пояснювальній записці, цивільним партнерством є зареєстрований у визначеному порядку добровільний сімейний союз двох повнолітніх осіб, однієї чи різної статі, в основі якого лежить взаємоповага, взаєморозуміння, взаємопідтримка, взаємні права та обов’язки, що корелює з визначенням сім’ї, відповідно до норм Сімейного кодексу України. Читайте також: Українська ЛГБТ-активістка Олена Шевченко стала жінкою року за версією TIME Також зазначається, що цей законопроєкт необхідний для того, щоб захистити права військових, оскільки багато з них не можуть офіційно оформити свої стосунки через те, що їхні партнери або партнерки однієї з ними статі.

Тому у випадках поранення, зникнення безвісти або загибелі — вони не мають достатнього юридичного захисту з боку держави. Читайте також: Знакова подія для прав ЛГБТК+: в Індії хочуть легалізувати одностатеві шлюби Також згідно з законопроєктом, можна зареєструвати партнерства за відсутності однієї з осіб або поза межами органу реєстрації актів цивільного стану (наприклад, коли особа є військовослужбовцем).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA