Дмитро Лубінець Україна жінки полонені діти та війна війна Росії проти України російський полон Дмитро Лубінець Україна

росія не хоче видавати з полону поранених і жінок: подробиці

Сейчас читают: 913
womo.ua

У рф часто відмовляються повертати з полону поранених, а також жінок і цивільних осіб, у тому числі дітей. Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими після зустрічі з родинами бійців 15 бригади оперативного призначення Нацгвардії.

Зазначається, що під час перемовин росіяни часто відмовляються повертати Україні поранених, важкохворих, жінок, дітей, некомбатантів і цивільних.

Такими діями росіяни не зважають на норми міжнародного права, адже ці категорії людей мають бути безумовно репатрійовані. Читайте також: У ЗСУ підтримали ініціативу створення окремого жіночого підрозділу Також учасники зустрічі обговорили діяльність Міжнародного комітету Червоного Хреста в російських колоніях і на окупованих територіях.

Український омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що нещодавно в російських медіа повідомляли про те, що Москалькова майже щодня обговорює повернення цивільних. Читайте також: Українки зможуть безкоштовно навчатися IT та інженерії: подробиці Під час переговорів у Туреччині омбудсмени домовилися про повернення цивільних заручників та репатріацію важкопоранених і тяжкохворих військовополонених.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA