місто Вікторія місто Виктория 8 березня Виктория Покатис місто Вікторія місто Виктория

Вікторія Покатіс: Я вже давно не напишу просто «Дівчата, з 8 березня!»

Сейчас читают: 778
womo.ua

Вікторія Покатіс, головна редакторка жіночого порталу WoMо, авторка книги «Незламні», продюсерка івентів,мотиваційна спікерка з жіночого лідерства Я вже давно не напишу просто «Дівчата, з 8 березня!», а пишу «Дівчата, дбайте про свої права і вони не тільки в тому, щоб голосувати».

На Міжнародній конференції жінок-соціалісток у Копенгагені у 1910 році за пропозицією Клари Цететкін було прийняте рішення про святкування Міжнародного жіночого дня, пізніше приуроченого до роковин демонстрації робітниць нью-йорських підприємств текстильної промисловості 8 березня 1857 року.

Це факт створення цього дня. Звісно він не для квітів, а щоб ми згадали про свої права. І цінували жінок, які ці права виборювали.

Для багатьох 8 березня це і вихідний, і отримати увагу від чоловіка, і вийти на демонстрації. Для багатьох він спотворений радянською владою, але мені імпонують слова урядової уповноваженої з питань гендерної політики Катерини Левченко: Також моя особиста подяка нашим захисницям, волонтеркам та адвокаткам, які захищають наші права на полі бою, у цивільному житті та у суді!

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA