Україна волонтерство психологія поради жінки кар'єра Україна

Волонтерки на межі: як уникнути вигорання і дбати про себе

Сейчас читают: 731
womo.ua

Допомагати іншим — благородна справа. Але що робити, коли віддача виснажує? До Всесвітнього дня психічного здоров’я ми поговорили з психологинею проєкту «ВолонтеркиUA» Катериною Ковалишин про емоційне вигорання серед волонтерів та дізналися, як зберегти баланс між допомогою іншим і турботою про себе.

Які запити від волонтерок ти отримуєш найчастіше? Один із поширених запитів волонтерок — постійне відчуття втоми, провини через цю втому, відчуття «недостатності» і спустошення.

Також з’являється безпорадність через величезну кількість завдань, які вони не встигають виконати. У всіх цих станів спільний корінь — поступове наближення до емоційного вигорання.

Вигорання настає раптово чи розвивається поступово? Емоційне вигорання складається з чотирьох етапів: Перша стадія: ви повні енергії, з мотивацією, активно включаєтесь у роботу.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA