Україна Пропаганда поради новини російська пропаганда Україна

Дипфейки, боти, російська музика та компʼютерні ігри: в Україні створили мінісеріал, що протидіє дезінформації

Сейчас читают: 686
womo.ua

Російська спецоперація «Майдан – 3» буквально відбувається на наших очах: вороги знають найвразливіші точки українців та апелюють до них через блогерів, ботів, замовні статті та навіть дитячі відеоігри, поляризуючи наше суспільство.

Щоб українці пильніше стежили за своїм інфопростором, в Україні відзняли мінісеріал про дезінформацію. Він показує, як навіть у найбільш побутових ситуаціях російська пропаганда та ІПСО впливають на мислення людей та видозмінюють нашу культуру.

Серіал складається з пʼяти коротких серій, які змушують глядачів уважно придивитися до свого інфопростору. Для них підготували не нудні історії, а змоделювали дійсно життєві ситуації, у яких кожен пізнає себе чи близьких.

Це і вплив гіперболізованого подання новин на людей зрілого віку, і прослуховування російської музики, яка не тільки спонсорує війну, а й розмиває українську культуру, і дипфейки президентських звернень, і навіть вороже інформаційне навіювання дітям через відеоігри.  «Багато українців досі не усвідомлюють, наскільки потужно російська пропаганда та ІПСО на них впливають.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA