Україна Мода бізнес війна вишиванка Україна

Як під час війни створити дизайнерський бренд етноодягу: розповідає Анна Заклецька

Сейчас читают: 750
womo.ua

З початком повномасштабної війни багато українців перевідкривають для себе Україну, її культуру та традиції. В усіх сферах споживання запит на український контент збільшився в рази.

Не стала винятком і сфера моди, де вже давно підтримується тренд на українську автентику. Про те, чи може етноодяг бути зручним та повсякденним, і як це — створювати власний дизайнерський бренд під час війни, розповіла ведуча, дослідниця фольклору та української культури, засновниця бренду STRIY Анна Заклецька.

Задум створити колекцію етноодягу виник у мене кілька років тому. Ескізи моделей я малювала ще в дитинстві, років у десять. Однак рішення перетворити це на серйозну справу та розпочати виробництво колекції прийшло у лютому 2021 року, в ніч смерті режисера Сергія Проскурні, якого вважаю своїм “сценічним батьком”.

Він прийшов до мене уві сні й сказав: «Анюсю, скільки можна стидатись! Бери і роби!». Я прокинулась шокована, знайшла сховані з дитинства ескізи і взялась за виробництво.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA