Україна діти психологія стрес війна поради Україна

Як покращити психологічний стан дитини під час війни: поради

Сейчас читают: 195
womo.ua

Війна в Україні стала причиною стресу та додаткового психологічного навантаження для мільйонів українців. Найвразливіші серед них – діти, з яких, за статистикою ЮНІСЕФ, 2 млн стали біженцями, а ще 3 млн були переміщені всередині країни.

За даними науковців, що проводили дослідження в зонах бойових дій по всьому світу, психологічні травми, які виникли у дітей внаслідок війни, зумовлюють довгострокові наслідки.

При цьому як стверджують Джоші та О’Доннелл, психічні розлади у таких малюків є «нормальною реакцією на ненормальні події». Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) разом з Євгенією Гайдай, дитячим і підлітковим психологом, склали декілька рекомендацій у рамках проєкту «100 вчинків відповідальних громадян».

Вони зібрали поради про те, що робити, коли дитину неможливо вберегти від цих «ненормальних подій», – в реальному світі або інформаційному просторі?  Реагуйте на булінг зі сторони інших учнів або вчителів Наявність психологічної травми зумовлює специфічні реакції на оточення і події, які в ньому відбуваються.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA