Статистика робота дослідження війна в Україні

Робота для людей різних інклюзивних груп під час війни: кого шукають роботодавці?

Сейчас читают: 406
womo.ua

Державна служба статистика зазначила, що 2,7 млн осіб в Україні мають інвалідність, майже 500 тисяч — учасники бойових дій (УБД).

Більше 10 мільйонів людей пенсійного віку. Тому зараз як ніколи важливо опікуватися питанням справедливого соціального захисту людей різних інклюзивних груп, зокрема, їх економічної незалежності.

Тож чи є в Україні робота для таких людей — у свіжій аналітиці OLX Робота. Сьогодні роботодавці в Україні досить відкриті до кандидатів різних інклюзивних груп і це підтверджується цими даними.

Так, за останні п’ять місяців із параметром фільтру — робота для людей з інвалідністю, зі статусом УБД, для осіб старше 45 років (які часто зіштовхуються з дискримінацією, але є абсолютно працездатного віку), осіб в декреті та пенсійного віку на OLX Робота можна знайти наступні пропозиції роботи у категоріях: Читайте також: 88% компаній, які належать українкам, працюють у межах країни — дослідження Роздрібна торгівля / продажі / закупки — понад 30 тисяч оголошень; Виробництво / робітничі спеціальності — майже 15 тисяч оголошень; Логістика / склад / доставка — понад 14 тисяч оголошень; Адміністративний персонал / HR / секретаріат — 8 тисяч оголошень; Колл-центри / телекомунікації — 7,5 тисяч оголошень. Читайте також: Більшість українців не будують плани на майбутнє — дослідження Загалом же за останні п’ять місяців з вищевказаними фільтрами опубліковано більше ніж 120 тисяч пропозицій роботи, що у 4 рази більше, ніж в такий же період минулого року. Серед людей з інвалідністю найбільше шукають: менеджерів з продажу із середньою заробітною платою 19,5 тисяч гривень; операторів колл-центру із середньою заробітною платою 25 тисяч гривень; водіїв — 30,5 тисяч гривень. Читайте також: «Поле і небо»: нью-йоркський бренд

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA