люди жертва Нео

Сергій Жадан здобув німецьку Премію миру

Сейчас читают: 347
vogue.ua

23 жовтня український письменник Сергій Жадан здобув Премію миру від Німецької асоціації видавців та книгорозповсюджувачів. Вручення відбулося в рамках церемонії закриття Франкфуртської книжкової ярмарки. "Митець отримав премію за свою видатну творчість та за гуманну позицію, з якою він, ризикуючи життям, повертається до людей на війні та допомагає їм", - повідомляє Український інститут книги.

Премія миру німецької книготоргівлі — щорічна премія, яку вручають з 1950 року. У різні часи її здобули такі відомі пиьсменники, як Герман Гессе, Астрід Ліндрен, Сюзан Зонтаг, Орхан Памук, Маргарет Етвуд.

Призовий фонд премії складає €25 000. Отримуючи нагороду у Франкфурті, Сергій Жадан сказав: "Поезією не можна виграти війну, але поети повинні свідчити про неї".

Під час вручення премії Сергій Жадан виголосив пронизливу промову, яка наврядчи залишила байдужим аудиторію. Публікуємо уривок з цієї промови.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA