Дания Дания

Королева Данії позбавила Премію Андерсена патронату через росіян в журі

Сейчас читают: 310
womo.ua

Королева Данії Маргрете ІІ відмовилася від патронату над Премією Ганса Крістіана Андерсена, якою нагороджують письменників та ілюстраторів дитячих книжок за значний внесок у літературу.

Підставою стало призначення головою журі російської ілюстраторки Анастасії Архіпової. Згадка про патронат над премією вже зникла з переліку на сайті Королівського палацу, а також із сайту Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги (IBBY).

Про це повідомляє данське видання DR. Видання зазначає, що Архіпова отримала безліч нагород, є професоркою Художньої академії та президенткою профспілки ілюстраторів, а також входить до правління Московської асоціації художників (MOCX), яка дуже активно займається пропагандою війни.

Зокрема, нещодавно асоціація провела кампанію з популяризації «спецоперації» та мобілізації серед населення, що має сприяти «возз’єднанню історичних руських земель».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA