українські фільми фільми кіно Держкіно Берлінале

Названі українські фільми, які отримали нагороди на Берлінале

Сейчас читают: 843
womo.ua

Два українські фільми «Це побачення» та «Прокидаючись у тиші» у отримали відзнаки на Берлінському кінофестивалі. Про це повідомляє Держкіно у Facebook.

На Берліналському кінофестивалі за найкращий короткометражний фільм у програмі Generation Kplus отримав нагороду українсько-німецький документальний фільм Міли Жлуктенко та Даніеля Асаді Фаезі «Прокидаючись у тиші».

Німецька благодійна організація для дітей Deutsches Kinderhilfswerk нагородила кінострічку грошовим призом у вигляді 2500 євро. Читайте також: У Києві відбувся допремʼєрний показ документального фільму «Свобода у вогні: боротьба України за свободу» У фільмі «Прокидаючись у тиші» розповідається про війну очима українок та дітей, котрі через російське вторгнення вимушено знайшли прихисток у Німеччині. Читайте також: ТОП-5 українських фільмів, які вийдуть навесні 2023 року: трейлери Також на Берліналському кінофестивалі отримала спеціальну відзнаку Міжнародного журі кінострічка Надії Парфан «Це побачення».

У фільмі розповідається про життя у місті під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Картина була продемонстрована у межах програми Berlinale Shorts 2023. Читайте також: Український мультик «Непотрібні речі» отримав престижну нагороду Також зазначимо, що головну нагороду 73-го Берлінського кінофестивалю отримав документальний фільм французького режисера Ніколя Філібера «На Адаманті».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA