Сша Україна Латвія Чехія конкурс українські фільми кіно Держкіно війна в Україні Сша Україна Латвія Чехія

Два українські фільми отримали нагороди на Artdocfest/Riga

Сейчас читают: 973
womo.ua

Українські фільми «Ми не згаснемо» та «Будинок зі скалок» відзначили на кінофестивалі Artdocfest/Riga. Про це пише Укрінформ.

Міжнародний кінофестиваль авторського документального кіно Artdocfest/Riga оголосив переможців. Нагороду «Спеціальне згадування журі» здобув українсько-французько-польський фільм Аліси Коваленко «Ми не згаснемо» (2023). Читайте також: Фільми, які має подивитися кожна жінка: поради від психологині У фільмі розповідається історія підлітків на тлі війни, яка точиться з 2014 року, та надзвичайної подорожі в Гімалаї.

Наприкінці стрічки постає тема підготовки рф до повномасштабної агресії. Спеціальним призом журі був нагороджений фільм «Будинок зі скалок» (2022), знятий данським режисером Сімоном Вільмонтом у лисичанському дитбудинку. Читайте також: Мультфільм «Мавка.

Лісова пісня» побив рекорд українського прокату Також «Будинок зі скалок» увійшов у шортлист Оскара-2023 і, на думку критиків, має непогані шанси на перемогу 12 березня. Читайте також: «Подвійний іммельманн»: у Люксембурзі та Великій Британії показали український фільм про війну на Донбасі Закрила фестиваль стрічка 2023 року «Східний фронт» (Україна, Латвія, США, Чехія), знята знаним президентом Артдокфесту Віталієм Манським і українським оператором, режисером Євгеном Титаренко, який воював у 2014-2015 рр., з 24 лютого 2022-го працює парамедиком організації «Госпітальєри».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA