ЮНЕСКО жінки насильство сексуальне насильство дослідження

Стало відомо, скільки журналісток зазнали сексуального насильства під час роботи

Сейчас читают: 713
womo.ua

Міжнародний центр журналістів (ICFJ) за підтримки ЮНЕСКО провели дослідження серед жінок-журналістів. Мета дослідження – встановити кількість журналісток, які стикалися з насильством в інтернеті під час роботи.

Про це повідомляє ICFJ. За результатами трирічного дослідження глобального гендерно зумовленого насильства в інтернеті проти жінок-журналісток, яке провів Міжнародний центр для журналістів (ICFJ) за підтримки ЮНЕСКО, 73% журналісток заявили, що стикалися з насильством в інтернеті під час своєї роботи.

З них 25% повідомили про погрози фізичного насильства, зокрема погрози вбивством, а 18% – про сексуальне насильство. Нападу чи жорстокого поводження офлайн через систематичне переслідування в інтернеті зазнали 20% опитаних. Читайте також: Благодійний проєкт «Незалежні» – навчальний курс для українок у тилу задля допомоги жінкам на фронті Дослідження охопило 15 країн і 1100 учасниць.

Крім того, було проаналізовано 2,5 мільйона публікацій у соціальних мережах. За результатами дослідження 29 респонденток повідомили, що звільнилися через онлайн-атаки, а 14 – що покинули журналістику назавжди.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA