люди Нео

ЩО МОЖЕ СТАТИ НА ЗАВАДІ СПІЛКУВАННЮ ПРИ ПСИХІЧНІЙ ТРАВМІ ТА ПТСР?

Сейчас читают: 988
psy-practice.com

➡ Потужне почуття відокремлення. Знаходячись у своєму власному світі людині, яка перебуває в режимі «бий/тікай/завмри», важко збагнути, як вона виглядає для співрозмовника та складно зрозуміти точку зору іншої людини.

Людині з психічною травмою та ПТСР важко передбачити реакцію інших людей, а іншим важко зрозуміти, що вона говорить. Відчуття “я не належу до їхнього світу”, означає, що для спілкування треба подолати велику дистанцію.

Інколи ця відстань здається людині з психічною травмою та ПТСР нездоланною.  ➡ Неможливість встановити емоційний зв’язок. Труднощі створення атмосфери зв’язку на початку розмови через заціпеніння та відсутність афекту означає, що спілкування може легко і швидко розвалитися.➡ Гіперчутливість.

Надзвичайна чутливість до тону голосу, жестів та виразу обличчя іншої людини, до того, чи груба вона, чи слухає, чи уважна тощо, примушує переривати спілкування з найменшого приводу (“вона радісна”, “він близько до мене підійшов, “вони гучно розмовляють” тощо).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA