МОЗ

Українці, які виїхали за кордон, можуть оформити довідку про інвалідність заочно

Сейчас читают: 899
womo.ua

Під час воєнного стану встановлення інвалідності або проведення медико-соціальної експертизи українців, які вимушено перебувають за кордоном, МСЕК здійснюють екстериторіально і заочно.

Про це нагадали в Міністерстві охорони здоров’я України. Якщо людина перебуває за кордоном, вона повинна надіслати необхідні медичні документи своєму сімейному або особистому лікарю на території України для оформлення форми 088/о «Направлення на МСЕК».

Документи треба надсилати українською мовою. Далі пакет документів розглядатиме лікарсько-консультативна комісія (ЛКК). За її рішенням людину скерують на медико-соціальну експертну комісію (МСЕК) для проведення експертизи та встановлення інвалідності.

Якщо особа  не може прибути на огляд, МСЕК може ухвалити рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення ЛКК закладу охорони здоров’я.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA