Молдавия Росія Нео Молдавия Росія

Через агресію РФ в Україні, Молдова може змінити свій статус » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі.

Сейчас читают: 691
goneva.net.ua

На тлі нападу Росії на Україну, в Молдові почалась «серйозна дискусія» щодо здатності захищати себе й можливості приєднання до «великого альянсу». Про це розповіла президентка Молдови Мая Санду в інтерв'ю Politico.

На запитання про можливий вступ до НАТО, Санду зазначила, що країна все ще зважує свій наступний крок і обмірковує, чи знадобиться для цього зміна конституції. «Якщо ми якоїсь миті як нація дійдемо висновку, що нам потрібно змінити нейтралітет, це має відбутися через демократичний процес», - сказала президентка. Мая Санду наголосила, що Молдова є мирною країною.   Але російська пропаганда переконала частину населення, нібито нейтралітет означає, що не потрібно інвестувати у свій оборонний сектор чи робити щось, коли немає можливості захистити себе. «Це неправильно», - зауважила Санду.

За її словами, Молдова залишається дуже вразливою та піддається російській гібридній війні через пропаганду та дезінформацію.

А втім, завдяки українцям Молдова поки не стикається з військовою загрозою.   «Ми стикаємося з низкою ризиків, але жоден із них не зрівняється з ситуацією в Україні та з ціною, яку платять українці», - сказала Мая Санду.

Об этом же в других изданиях
goneva.net.ua
Медведєв про президента Польщі: Там ця дуда заявила » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі. goneva.net.ua /1 год назад
goneva.net.ua
Чому Путін так поспішає зробити "народною" загарбницьку війну проти України » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі. goneva.net.ua /1 год назад
goneva.net.ua
У США прокоментували нові теракти росіян проти України » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі. goneva.net.ua /1 год назад
Показать ещё
Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA