Евгений Клопотенко Євген Клопотенко люди борщ Евгений Клопотенко Євген Клопотенко

Євген Клопотенко оголосив про включення борщу до Нацпереліку нематеріальної культурної спадщини України

Сейчас читают: 755
hochu.ua

Міністерство культури та інформаційної політики включило культуру приготування українського борщу до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини країни за рекомендацією Експертної ради при відомстві.

Детальніше про подію читайте далі у нашому матеріалі.Голова громадської організації "Інститут культури України" та кулінарний експерт Євген Клопотенко прокоментував:Борщ — це російський суп — так росіяни кажуть за кордоном.

Не знаю як у вас, але у мене 2 роки тому очі на лоба повилазили, коли я це дізнався. Треба було захищати борщ, бо мова вже йшла не про їжу, а про культурну ідентифікацію нації.

Я почав копатися. Спочатку дізнався, що за 1500 років борщ ні разу не вважався українським. Тобто перші згадки про борщ йдуть з України, його готує та їсть кожний українець, але на законодавчому рівні борщ не є українським.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA