Казимир Малевич Пропаганда війна інформаційна війна проєкт мистецтво Казимир Малевич

Вкрадені митці. Проєкт “Українологія” розповів про українських художників, яких привласнила росія

Сейчас читают: 764
womo.ua

Українологія – це проєкт для молоді, покликаний розвінчувати міфи російської пропаганди, які вона творила століттями, надавши підліткам базу перевірених фактів про Україну.

Рєпін, Айвазовський, Малевич – усі вони були українцями, яких надихала українська природа та культура. Але росія свідомо зробила їх “своїми”, приписуючи їхні роботи до надбань своєї країни.

Сотні років сусідська країна робила все можливе, аби нівелювати будь-які досягнення українців – чи то в мистецтві, чи то в науці, чи то в літературі.

Тож випадків привласнення росією українських діячів та їхніх досягнень безліч. А те, що неможливо було вкрасти, росіяни знищували, як, власне, і сьогодні, каже керівниця проекту Дар’я Карпенко. Читайте також: Тиждень українського кіно пройде в Словаччині: деталі “Українологія” функціонує у найбільш популярних серед молоді соціальних мережах – Instagram і TikTok.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA