місто Осло місто Осло

Український ПЕН оголосив open call на отримання стипендій від Норвезької асоціації авторів і перекладачів нонфікшн-літератури

Сейчас читают: 526
womo.ua

Стипендійна програма від Норвезької асоціації авторів і перекладачів нонфікшн-літератури та Українського ПЕНпокликана підтримати українських письменників і журналістів, які працюють у різних жанрах нонфікшн-письма (есеїстика, біографія, репортаж, інтерв’ю тощо), і допомогти зафіксувати в документальній літературі досвід війни, що її українське суспільство проживає з 2014 року. Читайте також: 5 розумних способів миттєво підвищити свою популярність У межах програми буде надано 10 стипендій у розмірі €5000 (у гривневому еквіваленті) кожна.

Аплікаційну форму на участь у проєкті можна заповнити до 30 серпня. Вона, зокрема, включає в себе графік роботи стипендіата над книжкою та підготовки її до видання, синопсис майбутнього твору, рекомендацію авторитетного експерта та копію угоди з видавництвом або лист про наміри видати книжку.

Протягом вересня заявки оцінюватиме журі, до складу якого ввійшли: Тамара Гундорова (літературознавиця), Юрій Прохасько (перекладач, есеїст), Оксана Форостина (видавчиня, публіцистка, перекладачка), Марія Титаренко (есеїстка, письменниця), Дмитро Крапивенко (журналіст, військовослужбовець), Бернард Мор (член Норвезької асоціації авторів і перекладачів нонфікшн-літератури, письменник, редактор, викладач Університету Осло) та Атле Ґренн (член Норвезької асоціації авторів і перекладачів нонфікшн-літератури, письменник, редактор).

Під час аналізу отриманих заявок журі враховуватиме такі критерії, як  унікальність авторського стилю, соціальне та культурне значення запропонованої ідеї, здатність автора провести дослідження й опрацювати матеріали, необхідні для написання книжки.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA