місто Маріуполь ласки Нео orchestra місто Маріуполь

Kalush Orchestra стали переможцями «Євробачення-2022»

Сейчас читают: 298
cosmo.com.ua

Український гурт Kalush Orchestra з піснею «Stefania» став переможцем «Євробачення-2022», яке цьогоріч відбувалося в італійському Турині.

В сумі українці отримали 631 бал: 192 — від журі та вражаючі 439 — від глядачів з країн-учасниць. Нагадаємо, після виступу України фронтмен гурту Олег Псюк закликав світ допомогти Маріуполю та українським захисникам на Азовсталі. «Я прошу кожного з вас, будь ласка, допоможіть українському Маріуполю, допоможіть Азовсталі просто зараз!» — сказав він зі сцени.

Політичні висловлювання на «Євробаченні» заборонені, однак організатор конкурсу — Європейський мовний союз — зазначив: «Ми розуміємо глибокі почуття навколо України в цей момент і вважаємо, що заяви Kalush Orchestra та інших виконавців, які висловлюють підтримку українському народу, мають гуманітарний, а не політичний характер».

Коментатор «Євробачення-2022» в Україні Тимур Мірошниченко під час оголошення переможців не зміг стримати своїх емоцій та зазначив, що ця перемога присвячується кожному нашому воїну. «Ми перемагаємо на музичному фронті, переможемо і на тому самому фронті.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA