Україна Росія РФ бізнес Україна Росія

Чотири кроки назустріч гендерній рівності після перемоги України

Сейчас читают: 553
womo.ua

Аліна М’якенька, виконавча директорка ГО “Український Жіночий Конгрес” Повномасштабна війна, яку розпочала російська федерація проти України 24 лютого, стала викликом для всіх українців.

Ми розгорнули опір на всіх фронтах — військовому, гуманітарному, соціальному, волонтерському. Жінки на цих фронтах демонструють активність, якою можна пишатися: займаються висвітленням подій в Україні, міжнародною адвокацією, воюють на передовій, та дипломатичному фронті, організовують волонтерські рухи, розвивають та релокують бізнеси При цьому часто залишаються не в фокусі уваги.

Важливо, аби після перемоги у війні, практика гендерної нерівності відійшла у минуле. Отже, які кроки мають і повинні змінити становище жінок в Україні та сприяти гендерній рівності? Ратифікація Стамбульської конвенції  Україна брала участь у написанні тексту Конвенції та підписала її ще у 2011 році.

Наступний крок — ратифікація — відбулась 20 червня цього року.  “Ця Конвенція, яку ще називають Стамбульською, має на меті захист жінок від насильства, недопущення, кримінальне переслідування та ліквідацію насильства стосовно жінок і домашнього насильства, яке вчинене також і щодо чоловіків і дітей (хлопців і дівчат).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA