Олени Зеленської New York Washington місто Київ Нео Олени Зеленської New York Washington місто Київ

#sitlikeagirl: у соцмережах запустили флешмоб на підтримку першої леді Олени Зеленської

Сейчас читают: 632
vogue.ua

Олена Зеленська на digital-обкладинці американського Vogue викликала резонанс у всьому світі. Розлогі аналітичні матеріали цій події присвятили світові медіа The New York Times, The Washington Post, The Huffington Post.

Тим часом в Україні обкладинка та її обговорення спровокували феміністичний флешмоб у соцмережах, до якого доєдналися селебриті, політикині та представниці патрульної поліції України.

Ініціаторкою флешмобу стала історикиня моди та фешн-критикиня Зоя Звиняцківська. У дописі у фейсбуку вона звернула увагу на те, що користувачі в соцмережах обговорювали не стільки художню цінність обкладинки авторства однієї з найвідоміших у світі фотографок Енні Лейбовіц, яка приїхала у воєнний Київ спеціально, щоб задокументувати президента та першу леді країни, що воює; та не той вплив, який ця обкладинка матиме серед західної спільноти, а. . .

позу, в якій на одній з фото сидить Олена Зеленська. Багато користувачів назвали цю позу, на їх погляд, "нежіночною" й дозволили собі в такий спосіб об’єктивацію героїні та стереотипні сексистські судження. ". . .

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA