МОЗ вагітність жінки вагітні вагітність під час війни права жінок

Жінки в Україні зможуть самостійно обирати час виходу в декретну відпустку: подробиці

Сейчас читают: 973
womo.ua

З 10 листопада вагітні жінки в Україні зможуть за власним бажанням розпочати декретну відпустку пізніше 30 тижня вагітності.

Для цього необхідно подати заяву лікареві, який веде вагітність. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я. Зазначається, що раніше лікар із початком 30 тижня вагітності формував пацієнтці медичний висновок про тимчасову непрацездатність, й із цієї дати жінка мала йти в декретну відпустку. Читайте також: Вагітність та пологи: МОЗ змінив порядок формування медвисновків Вагітна могла продовжити працювати за бажанням, але кількість днів відпустки зменшувалася пропорційно до кількості днів, які вона працює.

Крім того, зменшувався і розмір допомоги з вагітністю та пологами, оскільки він обумовлений фактичною тривалістю відпустки. Нині ж вагітна жінка за власним бажанням зможе після 30 тижня вагітності визначити дату початку відпустки.

Якщо жінка бажає почати відпустку з 30 тижня — додатково нічого робити буде не потрібно. Читайте також: Володимир Зеленський підписав закон про визначення початку декретної відпустки: подробиці Якщо ж вагітна висловить бажання продовжувати працювати — під час першого візиту до лікаря після початку 30 тижня вагітності вона має подати заяву лікареві, який веде її вагітність, із зазначенням дати, з якої має бути сформований МВТН.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA