насильство сексуальне насильство Стамбульська конвенція гендерно зумовлене насильство сексуальні домагання Верховна Рада України

В Україні хочуть штрафувати за сексуальне домагання й насильство: подробиці

Сейчас читают: 192
womo.ua

Парламент ухвалив за основу законопроєкт № 8329, який передбачає введення адміністративної відповідальності за сексуальне домагання, насильство за ознакою статі та неповідомлення про вчинення домашнього насильства стосовно дитини.

Він вносить зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення на тлі ратифікації Стамбульської конвенції. Про це пише «Бабель».

Зазначається, що за насильство за ознакою статі пропонують штраф від 26 840 до 53 860 гривень. Або ж призначати громадські роботи від 20 до 40 годин, чи виправні роботи на місяць із відрахуванням 20% заробітку, чи адміністративний арешт до 10 діб. Читайте також: За 9 місяців в Україні відкрили 5000 кримінальних справ про домашнє насильство Також у Раді пропонують запровадити адміністративну відповідальність за сексуальні домагання, які не спричинили тілесних ушкоджень і не повʼязані з проникненням в тіло іншої людини.

За це пропонують штраф від 26 840 до 67 100 гривень або громадські роботи на строк від 20 до 30 годин. Якщо сексуальні домагання були щодо людини, із якою є службові або трудові взаємини, штраф становитиме від 67 100 до 93 940 гривень.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA