Пакистан насильство вбивство домашнє насильство права жінок новини світу Пакистан

У Пакистані знову вбили дівчину «в ім’я честі» родини: подробиці

Сейчас читают: 296
womo.ua

У Пакистані 18-річну дівчину вбили за те, що її фото з подругою з’явилося в соцмережах. Поліція почала розслідування, до якого, імовірно, закликала рада сільських старійшин, відомих як джирга.

Про це пише Reuters. За словами місцевих поліцейських, на північному заході Пакистану, до вбивства, ймовірно, причетні родичі молодої жінки по чоловічій лінії.

Іншу дівчину вдалося врятувати, вона перебуває в безпеці з родиною. Причиною агресії проти дівчат стала світлина у соціальній мережі, оскільки публічні фото є табуйованими в тому регіоні, де мешкають дівчата. Читайте також: У Пакистані чоловік застрелив власну доньку «в ім’я честі», а суд його виправдав: подробиці Зазначимо, що кожного року в Пакистані, переважно в глибоко консервативних сільських районах, убивають сотні жінок «в ім’я честі» родини.

Їх позбавляють життя за «злочини» проти сім’ї, як-от: втеча, позашлюбні або дошлюбні стосунки, подружня зрада чи інші порушення «жіночої скромності». Читайте також: Торгівля людьми: як не стати її жертвами під час війни в Україні та за кордоном Нагадаємо, що у 2016 році від «убивства честі» загинула пакистанська блогерка й акторка Канділ Балоч: її задушив рідний брат Васім через її активність у соцмережах.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA