Україна опитування дослідження ґендерна рівність права жінок Україна

Жінки є власницями лише чверті видань в Україні — дослідження

Сейчас читают: 264
womo.ua

Керівні посади в українських редакціях здебільшого обіймають жінки, натомість серед власників медіа переважають чоловіки. Про це свідчать результати дослідження «Гендерний баланс у прийнятті рішень в медіаорганізаціях України», проведеного ГО «Жінки в медіа» за підтримки IFES Україна та у співпраці з урядовою уповноваженою з питань гендерної політики України.

Зазначається, що проаналізувавши 173 анкет від представниць/ків 168 українських медіа, з’ясувалося, що у 41% редакцій всі відповідні керівні посади обіймають жінки.

Водночас чоловіки є бенефіціарами у 38% медіа, ще у понад третині редакцій (майже 35%) засновниками є колектив тощо, жінки володіють лише чвертю видань. Читайте також: Скільки жінок-військовослужбовиць обіймають керівні посади — дослідження Серед редакцій, де жінок взагалі немає на посадах, що передбачають формування редакційної політики, контент-плану, розробку форматів, — більшість регіональні (17 або кожне п’яте регіональне медіа, що брало участь в опитуванні).

Також чоловіче керівництво в семи національних медіа та у чотирьох мультирегіональних. Розмір редакцій впливає не лише на гендерну репрезентацію, а й на навантаження на жінок-керівниць.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA