насильство домашнє насильство Нацполіція права жінок права людей

Рівень домашнього насильства в Україні зростає: за 10 місяців зареєстрували 244 тисячі заяв

Сейчас читают: 769
womo.ua

За 10 місяців 2023 року Національна поліція отримала 244 тисяч заяв про вчинення домашнього насильства, більшість із них (майже 77%) — від жінок.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко й додала, що близько 20% звернень зареєстрували від чоловіків, а решту — від дітей. Читайте також: В Україні хочуть штрафувати за сексуальне домагання й насильство: подробиці Окремо Павліченко зауважила, що кількість звернень про домашнє насильство збільшується, хоча частина територій перебувають під окупацією та багато українців виїхало за кордон. Читайте також: За 9 місяців в Україні відкрили 5000 кримінальних справ про домашнє насильство За даними Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству, на телефон довіри КМЦ протягом року надійшло 4324 звернення щодо домашнього насильства — це майже на 67% більше, ніж за весь 2022 рік.

Від початку 2023 року мобільні бригади центру вже надали майже дві тисячі консультацій, пов’язаних із домашнім насильством, а 263 людини перебували в місцях тимчасового безпечного перебування.

The post Рівень домашнього насильства в Україні зростає: за 10 місяців зареєстрували 244 тисячі заяв appeared first on WoMo — видання для дивовижних жінок.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA