здоров'я психологія стрес тривога поради натхнення

Як жити в умовах підвищеної тривожності: ІПСО, екстрасенси, друзі, новини — все зводить з розуму. Чи можна абстрагуватися?

Сейчас читают: 756
womo.ua

Юлія Чала, психологиня, психотерапевт, травмотерапевт, сексолог, сімейний консультант освітньої компанії Woman Insight Сьогодення є дуже нестабільним, ми знаходимось під впливом постійного стресу та небезпеки.

Відчуття тривоги наростає. А мозку для зменшення рівня тривоги потрібно розробити стратегію дій. Щоб скласти свою стратегію і хоч трошки орієнтуватися у цьому просторі, люди вдаються до безперервного споживання новин, перегляду новинних каналів, слухають поради та прогнози.

І звісно, обговорюють найтривожніші, найжахливіші новини та події. На перший погляд здається, що це допомагає — дає змогу мати контроль над ситуацією, бути напоготові.

Але з часом можна помітити що постійне слідкування за  новинами створює лише ілюзію безпеки. Слід звернути увагу на той стан, в якому знаходиться особистість у неймовірному потоку поганих, страшних подій і жахливих фото та відеоматеріалів – це пригнічення, негативізм, тривожність, безсилля або роздратованість та агресивність.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA