рецепт кутья рецепти Різдво Різдво Христове

Як приготувати кутю на Різдво: найкращі українські рецепти

Сейчас читают: 960
womo.ua

Головним атрибутом смачного різдвяного меню в Україні досі залишається українська кутя. Рецептів куті багато, але сьогодні ви знайдете незвичайні рецепти куті, які популярні в різних регіонах України.

Класичний рецепт – кутя з пшеницею, маком, медом і горіхами. Однак часто його готують з ячменю, рису, пшона і навіть бобалек — кульок з тіста.

У різних регіонах України приготування куті, як і відношення до цієї обрядової страви, різне, але чи не в кожній родині вважається, що кутя – якщо не найправильніша, то точно найсмачніша. Читайте також: Різдво 2023: 5 святкових рецептів, які може приготувати кожен Так, на Київщині часто готують класичну кутю з пшениці, а іноді й з ячменю. Рецепти куті в різних регіонах України Київщина:  Стакан пшениці замочити на ніч, поставити на невеликий вогонь і варити до готовності.

Додайте 100 г маку (розтертого в ступці або кавомолці), подрібнені горіхи й промиті родзинки. Перемішати й приправити теплим розтопленим медом на свій смак. Читайте також: Різдвяний штолен: смачні рецепти традиційної святкової випічки У цьому випадку господині не радять купувати мак у магазині, а вибирати на ринку, бо можна спробувати «на зуб» — щоб гірчив.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA