музика натхнення дозвілля

Серед зимових свят згадуємо українські народні пісні

Сейчас читают: 562
womo.ua

Унікальний проєкт «Hародні пісні України» був створений ще у 2021 році і містить різноманітні пісні з усіх куточків країни. Засновниця проєкту – Марічка Марчик, канадсько-українська співачка, фольклористка, солістка гуртів Balaklava Blues і Lemon Bucket Orkestra.

Вона відома також тим, що у співавторстві з чоловіком створила фольк-оперу Counting Sheep. У створенні проєкту їй допомагали українська діаспора Канади та українсько-канадський дослідчо-документаційний центр. Читайте також: У київських музеїв з’явився онлайн-архів Візуально архів складається з 28 анімованих авторських арт-колажів, які створила художниця Юлія Табенська у співпраці з Марічкою та групою українських дизайнерів.

Анімував колажі Андрій Івануса. В архіві представлена народна пісенна традиція 14 етнографічних регіонів разом із Кримом. Кожний регіон репрезентовано 10-ма жанрами.

Можна послухати релігійні й ліричні пісні, соціально-побутові й жартівливі. До кожної пісні є текст і ноти. Зараз на сайті є 442 пісні, серед яких 30 колядок.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA