Украина Польща Чехія Нео Украина Польща Чехія

Як діячам культури та освіти з України отримати виплати в Європі

Сейчас читают: 280
cosmo.com.ua

Європейські держави продовжують підтримувати українських діячів культури та їхні родини, які через російську агресію були змушені покинути домівки та залишилися без джерел постійного доходу.

Крім міжнародного фонду Creators for Ukraine, завдяки якому фінансову допомогу отримали сотні українських авторів та музикантів, з ініціативою надати можливість творити та гідно жити у нових умовах, виступили організації колективного управління авторськими правами Польщі, Чехії, Литви та Словаччини.

Детальніше про виплати у кожній країні далі у статті. Польща Польське товариство авторів ZAiKS, партнер громадської організації «Українська агенція з авторських та суміжних прав» (ГО «УААСП»), призначає допомогу в розмірі 5000 PLN громадянам України, які задіяні в мистецькому та культурному середовищі України, або членам їхніх родин.

Для подачі заявки необхідно мати оформлений PESEL у період після 24 лютого 2022 року. З більш детальними правилами надання допомоги можна ознайомитися на сайті товариства ZAiKS.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA