Нео UNICEF

Що варто знати про психологічну травму у дитини: Основні прояви

Сейчас читают: 819
womo.ua

Війна – це найстрашніше, що могло статися з кожним із нас змінивши наше життя назавжди. Чимало людей сьогодні переживають постійну тривогу, гнітючий страх за власне життя, тотальне спустошення та хронічну втому.

Тому психологічний стан та психічне здоров’я є вкрай важливим. Особливо це стосується маленьких діток, які знаходилися під обстрілами, були змушені переховуватися в підвалах чи бомбосховищах або покинути свій дім та переїхати у безпечніші зони.

Реакція дитини може бути різною і до цього варто бути готовим. Психологічна травма, яку дитина могла отримати під час війни – це наче болісна глибока рана: при неналежному лікуванні вона лише розростається, що може призвести до катастрофічних наслідків. Основними проявами гострого посттравматичного стресу у дитини можуть бути такі ознаки: дитина постійно згадує про пережиті емоції, події, має нав’язливі спогади боїться усього, що нагадує їй про минулий досвід; прояви агресії, депресивний стан, емоційне напруження; порушення сну, тривалі нічні кошмари, раптові істерики; проблеми з концентрацією уваги, байдужість, повна відсутність бажання вчитися; підвищений рівень тривожності, постійні переживання та очікування найгіршого.

Якщо не розпочати процес реабілітації в найближчий час, згодом така травма знайде вихід у вигляді фізичного та психічного захворювання.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA