Польща місто Варшава люди душа Нео Польща місто Варшава

7 прекрасних польських фільмів, які варто подивитися

Сейчас читают: 451
vogue.ua

Найбільшу кількість українок, що були змушені тікати від війни в України, прихистила саме Польща. Тому ми з цікавістю та великою вдячністю вивчаємо сучасну Польщу: історію польських міст Гданськ та Варшава, що були майже знищені під часі другої світової війни, а потім відбудовані; польску мову та із задоволенням користуємося локальною косметикою, щорб підтримати полського виробника.

Сьогодні ми зібрали найцкавіші польські фільм за останні 30 років, які допоможуть глибше зрозуміти сучасну Польщу. Знакова стрічка відомої польської режисерки Агнешкі Голланд, яка є володаркою премії ФІПРЕСІ Каннського кінофестивалю та неодноразовою номінанткою на «Оскар», а також відома своєю активною підтримкою Украіни.

Події стрічки відбуваються у Львові в 1943 році та розповідають про Леопольда Строха, що врятував зі львівського гетто евреїв, які ховалися в каналізації.

Світова преса була в захваті від стрічки, називаючи її «несамовитою та зворушливою історією Холкоста». В 2012 році стрічка була номінована на «Оскар» в категорії найкращий іноземний фільмСтрічка культового польського режисера Анджея Вайди (єдиний польський режисер -володар «Оскару») присвячений великій трагедії світової історії - Катинському розстрілу.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA