Гана Польща Чехія люди Нео Гана Польща Чехія

6 чеських фільмів, які варто подивитися

Сейчас читают: 541
vogue.ua

Гостинна Чехія, як і сусідня Польща, прихистила велику кількість вимушених переселенців з України. Для тих, то бажає більше дізнатися про сучасну Чеську республіку, пропонуємо добірку декількох культових (чи просто популярних) чеських фільмів, відомих далеко за межами Чехії.

Стильна чорно-біла стрічка чи не найвідомішого чеського режисера Мілош Формана («Амадеус», «Пролітаючи над гніздом зозулі»).

Дія відбувається в провінційному містечку Зруч, де юна і наївна робітниця фабрики Андула знайомиться з музикантом з Праги та проводить з ним ніч.

Музикант повертається у Прагу, забувши про свою любовну пригоду, але Андула впевнена, що тепер їх чекає спільне майбутнє. В середині 60-х пронизлива та дуже людяна стрічка Формана мала великий фурор: фільм був показаний на Венеційському фестивалі та номінований на «Оскар» та «Золотий глобус».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA