католическая церковь діти насильство церква Православна Церква України

Сексуальне насильство у католицькій церкві: в Іспанії будуть виплачувати компенсації постраждалим

Сейчас читают: 998
womo.ua

Католицька церква Іспанії прийняла рішення виплачувати компенсації постраждалим від сексуального насильства, навіть якщо кривдник-священник вже помер.

Про це пише Reuters. Генеральний секретар Конференції єпископів Іспанії Франциско Гарсія Маган повідомив, що у випадках, коли вирок не винесено, церква «буде платити, якщо злочинець помер або якщо є цивільний термін давності».

Таке рішення іспанські єпископи схвалили одноголосно. Читайте також: Нова декларація УПЦ: людина «не повинна вважати власне тіло предметом приватної власності, яким можна розпоряджатися як завгодно» Нагадаємо, що до цього церква відмовлялася виплачувати компенсацію у випадках, якщо кривдник помер.

Додамо, що впродовж останніх 20 років римо-католицьку церкву сколихнула низка скандалів щодо сексуального насильства у всьому світі, від якого часто страждали діти. Читайте також: Кліп Жадана і Соловій породив флешмоб поцілунків у церкві Львова: подробиці У березні 2022 року парламент Іспанії схвалив створення незалежної комісії на чолі з омбудсменом, яка розслідуватиме обвинувачення в сексуальному насильстві над дітьми в католицькій церкві. Читайте також: У Португалії з 1950 року жертвами сексуального насилля католицьких церковників стали понад 4,8 тисячі людей.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA