Україна Криминал діти сексуальне насильство домашнє насильство війна в Україні Україна

За 9 місяців в Україні відкрили 5000 кримінальних справ про домашнє насильство

Сейчас читают: 915
womo.ua

За дев’ять місяців 2023 року правоохоронці зареєстрували понад 5 тисяч кримінальних правопорушень, пов’язаних із домашнім насильством.

Постраждали понад 4800 осіб, переважна більшість з яких жінки й діти. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін на спільній нараді з керівниками правоохоронних і державних органів з питань протидії домашньому насильству.

За його словами, необхідно запровадити єдині підходи до протидії домашньому насильству з використанням міжнародних практик, орієнтованих на права й інтереси постраждалих. Читайте також: Поліція розслідує 54 випадки сексуального насильства окупантів над українцями Також генпрокурор звернув увагу на низку аспектів, серед яких своєчасна реєстрація кримінальних правопорушень і реагування на випадки домашнього насильства, правильна кваліфікація таких злочинів, комплексна допомога постраждалим, а також посилення уваги до дітей, які стали свідками домашнього насильства. Читайте також: В Україні з початком війни різко зріс рівень домашнього насильства: деталі Як повідомив за результатами наради уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, з початку 2023 року Офіс Омбудсмена отримав 125 звернень постраждалих від насильства (торік установа отримала 103 звернення).

Працівники Офісу провели 16 моніторингових візитів щодо випадків домашнього насильства. Читайте також: «Україна без домашнього насильства»: у київському ТРЦ Gulliver стартує виставка дитячої творчості У вересні міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомляв, що з початку року українські правоохоронці зареєстрували понад 192 тисячі заяв про домашнє насильство.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA