виховання психологія поради ґендерна рівність «Фонд Маша»

Все що треба знати про психологічне насильство

Сейчас читают: 130
womo.ua

Домашнє насильство — це не лише заподіяння фізичної шкоди іншій людині. Часто його проявами є лайка, образа, звинувачення чи знецінення.

Такі дії можуть уразити людину навіть більше, ніж штурхани чи ляпаси. Вона починає відчувати невпевненість у собі, боїться вийти з насильницьких стосунків.

Як не дати цьому статися й розпізнати психологічне насильство — в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» розповідає психологиня «Фонду Маша». Ознаки психологічного насильства — Психологічне насильство — це форма домашнього насильства, де кривдник застосовує словесні образи, погрози, приниження, переслідування, залякування.

Він прагне встановити контроль над життям іншої людини та самоствердитися завдяки цьому. Бездіяльність — це теж насильство, — говорить Юлія Галаган, психологиня Центру «Незламна». — Психологічне насильство зазвичай передує іншим.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA