Сша біженці жінки насильство сексуальне насильство опитування дослідження Сша

Чверть українських жінок за кордоном зіткнулися з сексуальним або фізичним насильством — дослідження

Сейчас читают: 269
womo.ua

Понад 25% жінок, які виїхали з України після повномасштабного вторгнення, зазнали сексуального або фізичного насильства за кордоном.

Про це свідчать результати дослідження «Передумови повернення в Україну для участі й відбудови українських жінок, які знайшли тимчасовий прихисток за кордоном», проведеного на початку листопада.

У дослідженні взяли участь 800 українок, які нині перебувають у 18 різних країнах. Найбільша кількість респонденток живе у Польщі, Німеччині, Чехії, Болгарії, Іспанії, США, Канаді, Франції, Італії, Австрії, Румунії, Словаччині та інших країнах. Читайте також: Біженки з України дедалі частіше стикаються із сексуальною експлуатацією в Європі — дослідження Згідно з отриманими даними, із насильством за кордоном зіткнулися 26% українських жінок, з них 15% зазнавали сексуального насильства, 7,1% — фізичного, ще 3,5% — фізичного та сексуального.

Водночас 10,5% респонденток відмовилися відповідати на це запитання. Не зазнавали насильства за кордоном 63,9% українок. Серед жінок, які живуть на дві країни, травматичний досвід мали 29%, зокрема 8% зазнали сексуального насильства, 17% — фізичного, 4% — обох форм насильства.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA