благодійність війна сексуальне насильство війна Росії проти України війна в Україні

В Україні випустили лінійку «Товарів, яких не існує», щоб розповісти про сексуальне насильство, зумовлене війною

Сейчас читают: 855
womo.ua

До незвичного асортименту увійшли «Крем для рук з ефектом підтримки», «Туш для вій для погляду на себе з любовʼю», «Піна для гоління з відчуттям контролю над власним життям» та «Пластир, який допомагає загоювати рани травматичного досвіду».

Всередині їхніх коробочок немає продуктів, натомість є інформація для всіх, хто постраждав від злочинів російських військових, про можливість отримати безплатну соціально-психологічну допомогу.

Офіс Генерального прокурора України з початку повномасштабної війни зафіксував 241 факт сексуального насильства, зумовленого війною.

Проте, за даними ООН, незареєстрованих випадків у 10 — 20 разів більше. Проєкт «Товари, яких не існує» є частиною інформаційної кампанії UNFPA (Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні), спрямованої на підвищення обізнаності українців щодо проблеми та Центрів допомоги врятованим, адреси та контакти яких можна дізнатися на сайті проєкту. Читайте також: Чим оновити осінній гардероб: нові колекцій від українських брендів одягу та взуття «Товари, яких не існує» зʼявилися на полицях 37 магазинів всеукраїнської мережі мультимаркетів «Аврора» в 11 містах України, де працюють Центри допомоги врятованим (ЦДВ), а саме у Києві, Запоріжжі, Херсоні, Львові, Дніпрі, Полтаві, Чернівцях, Мукачеві, Харкові, Одесі та Кропивницькому (адреси за посиланням).

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA