«Фонд Маша» поради психолога

Як розпізнати та зупинити фізичне насильство: поради спеціаліста

Сейчас читают: 760
womo.ua

Юлія Галаган Кожна п’ята жінка в Україні потерпає від одного з найбільш небезпечних видів домашнього насильства — фізичного.

Ляпаси, стусани, удушення  завдають не лише тілесної шкоди, а й психологічної. «Фонд Маша» в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» розповідає про види насильства та як їх розпізнати.

Сьогодні пояснюємо, що таке фізичне насильство та як зупинити його наслідки. Ознаки фізичного насильства Фізичне насилля — це свідомі дії кривдника, що супроводжуються агресією та бажанням завдати шкоди.

Від сварки чи бійки воно відрізняється умисністю, бажанням зашкодити, порушити права людини, а також значна перевага насильника. Головні ознаки фізичного насильства: ляпаси, стусани, штовхання, щипання, кусання, удушення; незаконне позбавлення волі; ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані; заподіяння тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA