насильство сексуальне насильство ВООЗ «Фонд Маша»

Сексуальне насильство: головні ознаки та план дій

Сейчас читают: 331
womo.ua

Згідно з даними ВООЗ, одна з трьох жінок протягом свого життя зазнавала сексуального насильства. Воно може мати різні форми: від небажаних дотиків та вигуків до зґвалтування.

Головна особливість — кривдник чинить цей вид насильства без згоди постраждалої людини. І статися це може з будь-ким, незалежно від віку та статі.

У рамках  Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» психологиня Центру «Незламна» від «Фонду Маша» розповість про ознаки цього виду насильства та його наслідки для постраждалої особи.  Що таке сексуальне насильство Ознаки сексуального насильства: у тіло людини відбулося проникнення геніталій чи інших сторонніх предметів без її добровільної згоди; інша людина говорить образливі коментарі сексуального характеру;  людину примушують до статевих відносин з іншою особою; до різних частин тіла відбуваються небажані дотики сторонньої людини; постраждалу обманюють, шантажують чи залякують, щоб примусити до сексуальної близькості або оголення; змушують дивитися порнографію чи статевий акт кривдника; демонструють статеві органи. Читайте також: Сексуальне насильство у католицькій церкві: в Іспанії будуть виплачувати компенсації постраждалим Наслідки сексуального насильства Людина, яка пережила сексуальне насильство, може страждати від фізичного болю, а також відчувати психологічні труднощі.

Зокрема: Можуть з’явитися симптоми посттравматичного стресового розладу (ПТСР) А це паніка, безсоння, повторні переживання минулого досвіду, нічні кошмари, проблеми з концентрацією. Зникає довіра до інших Людині, яка пережила сексуальне насильство, може бути важко довіряти людям, вона боїться ділитися пережитим зі сторонніми особами.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA