полонені

Повернути контроль над власним життям після полону та тортур: як спілкуватися родинам з близькими після звільнення

Сейчас читают: 282
womo.ua

У перший час після повернення з полону людина відчуває радість і не усвідомлює, що саме звільнення є дуже великим стресом для неї.

А далі, після отримання медичної допомоги та надання свідчень спецслужбам, вона повертається додому. І після цього неможливо спрогнозувати, як триватиме адаптація до буденного життя.

Військові психологи зазначають, що інколи шлях відновлення може тривати роками. Як родина може допомогти близькій людині швидше відновитись?

Які знання допоможуть разом з лікарями подолати близькій людині  важкі фізичні та емоційні травми? Після полону люди гостро відчувають зайвий  контроль Тетяна Сіренко, психологиня-травмотерапевтка центру реабілітації ветеранів «Лісова поляна» Тортури або катування – це будь-яка дія, якою особі навмисне приносять біль фізичне та моральне, що здійснюється з конкретною метою — мусити потерпілого або іншу особу зробити дій, що суперечать їх волі, у тому числі отримати від нього або іншої особи свідчення або зізнання, або з метою, навіть безглуздою.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA