Художниця Марія Прошковська – про свій перформанс для виставки Vogue UA

Сейчас читают: 687
vogue.ua

До кінця серпня в артцентрі М17 проходить масштабна виставка Futurespective – артпроєкт журналу Vogue UA. Одна з учасниць проєкту – художниця Марія Прошковська – виконала для виставки перформанс "Ритуал без назви".

Двогодинний медитативний перформанс, під час якого Марія перемелювала пил, знайдений на українських дорогах, можна було побачити на вернісажі в М17, а зараз на виставці представлені його відео- та фотодокументація.

Ми розпитали мисткиню про смисли цього ритуалу. Марія Прошковська – 34-річна художниця, у фокусі уваги якої теми гендерної нерівності, жіночої праці, домашнього насильства.

Марія є лауреаткою спеціального призу конкурсу молодих художників МУХі за інсталяцію «Вразливість» (2017) – пронизливу роботу, в якій мисткиня говорить про вразливість жіночого тіла і про те, що, попри всі досягнення людства, власне тіло досі не належить жінці, — і стає об'єктом публічного обговорення та оцінки.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA