Україна Греція спорт жінки кар'єра новини натхнення Україна Греція

Глибше за 25-поверхневий будинок: найкраща дайверка в світі Катерина Садурська представить Україну на чемпіонаті світу

Сейчас читают: 790
womo.ua

78 метрів – більше ніж Пізанська вежа, три чверті Статуї Свободи, висота 25-поверхового будинку. Саме на таку глибину пірнула Катерина Садурська без кисню та ласт на минулорічному чемпіонаті світу з фрідайвінгу та встановила абсолютний рекорд світу.

Окрім цього, Катя є чотирьох кратною чемпіонкою світу та має на балансі ще три світових рекорди у найскладніший дисципліні фрідайвінгу  – занурення без ласт.

Прогрес у дисципліні «без ласт» у жінок зайняв понад 10 років. У 2007 році спортсменка з Британії Сара Кемпбелл встановила рекорд 56 м, потім були невеликі підвищення рекорду спортсменками, у 2021 – Алесія Зеккіні з Італії пірнула на 74 м, попередній рекорд – 75 м поставила спортсменка з Хорватії у 2022 році, а у 2023 – наша Катя «поглибила» рекорд  на 3 метри.

Також спортсменка занурювалась на глибину 97 м по тросу на чемпіонаті світу FIM, де виборола золоту медаль та встановила національний рекорд.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA